Kılıçdaroğlu 'İnce ihraç edilecek mi? sorusunu yanıtladı

Günlerdir tartışılan 'Abdullah Gül CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olacak mı' sorusuna CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu ayrıca CHP'li Muharrem İnce'nin 4 Eylül'de Sivas'dan başlatacağı 'Memleket Hareketi'ni değerlendirdi ve 'İnce ihraç edilecek mi?' sorusunu da cevapladı.

Siyaset Yayın: 03 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.09.2020 12:15:47
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1154 okunma
Google News

NTV'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

 

"Seçimlere var, 2023'te olacak diyorlar. 2023'te olacaksa bugünden '2023'ün Cumhurbaşkanı adayı kim olacak' tartışmasına gerek var mı? Bir tartışmayı kişisel baza indirgerseniz, kişi üzerinden bir tartışmaya götürürseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Absürt bir tartışma. Önce ilkeleri konuşacağız. Biz ittifakın bir parçasıyız. Birlikte yol yürüdüğümüz bir ittifakımız var. Hükümetin dayatmasıyla, hükümetin yönlendirmesiyle bu tartışmalar yapay tartışmadır. Türkiye süratle bu tartışmaların dışına çıkması lazım.

 

İNCE'NİN MEMLEKET HAREKETİ

 

Bizim partimizin üyesidir. 4 Eylül'de Sivas'da başlayabilir. Gayet güzel yani. İtirazım yok. Türkiye'nin içindeki sorunları anlatabilir. Sorunları nasıl aşacağını anlatabilir. 

 

İNCE İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

 

Bugün gazetelerden okudum. Bir parti üyemiz öyle bir dilekçe vermiş. Sözkonusu değil. Hatta il'e bile ulaşmamış dilekçe. 'Birisi dilekçe vermiş hemen ihraç edelim.' Olmaz, olmaz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.