Keşke Arınç gibilerin sayısı çok olsa da…

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın dün akşam Habertürk’te yaptığı konuşmalar, özellikle AK Parti içinde pek çok ismi ”Bu adam ne diyor böyle?” diyerek kimini şaşırttı, kimini delirtti.

Yayın: 21 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.11.2020 12:18:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1244 okunma
Google News

Programı başından sonuna kadar dikkatlice izledim. Gerekli yerlerini not da aldım. Söylediklerinde aslında şaşıracak hiçbir anormal durum yok. Eğer ki, Arınç bu sözlerini 2013’de söylese idi eminim bugün kızan, tepki gösteren o güruh var ya, o zaman alkış tufanına tutardı.

 

Çünkü bu güruhun aklı ve ufku statükoya emanet olmuş. Başlarındaki ne derse itirazsız, yanlış da olsa “çok iyi efendim” diyorlar.

 

Uzun zamandır yazıyoruz. AK Parti eski reformcu ve özgürlükçe yapısını iç ve dış nedenlerden dolayı bir kenara bıraktı. Ülke siyaseten tıkandı. Ekonomik sıkıntı içine girdi. Şimdi ise yine Arınç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, partide değme baba yiğitlerin dahi söyleyemediği sokaktaki ahvali durumu anlattığı için bir silkelenme oldu.

 

****

 

 Ekonomi yönetimi, ekonomi politikaları derken Cumhurbaşkanı Erdoğan daha birkaç gün önce “Ekonomi, hukuk ve demokrasi de seferberlik başlatacağız” diyerek bir yeni bir açılım politikası ortaya koydu ve “AK Parti eski reformcu kimliğine dönüyor “ algısı bile anında hem siyaseti hem de piyasaları rahatlattı.

 

O yüzden Sayın Arınç’ın TV kanalında gerek Demirtaş’ın kitabını okuduğunu söylemesi gerekse de  “Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir “ sözleri bu yeni yol haritasından başka bir durum değil.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.