Karamollaoğlu'ndan ABD'ye Kızılderili hatırlatması

ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı tasarısına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. ABD'nin Amerika yerlilerine uyguladığı soykırımı hatırlatan Karamollaoğlu, "Temsilciler Meclisi'nin kararını gülünç buluyor, bu kararı şiddetle kınıyorum." dedi.

Siyaset Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 08:45:07
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1416 okunma
Google News

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'nin Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı iddialarına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

 

ABD'nin Amerika yerlilerine uyguladığı soykırımın dünya tarihine vesikalarla geçmiş kara bir leke olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Kızılderililere uygulanan soykırım yıllar boyu sürdürülen kanlı bir eylem silsilesidir." dedi.

 

"ABD,MİLYONLARCA AFRİKALIYI KÖLELEŞTİRDİ"

 

Karamollaoğlu, "ABD bu katliamlarla da yetinmemiş milyonlarca Afrikalıyı köleleştirmiştir. Bugün bile ABD'de Afrika kökenli insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmekte hatta ara ara polis tarafından hunharca katledilmektedir." dedi.

 

"KARARI GÜLÜNÇ BULUYOR, ŞİDDETLE KINIYORUM"

 

ABD'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Karamollaoğlu, "Soykırımı bir devlet politikası haline getiren ve dünyanın her yerinde masumların kanını akıtan ABD'nin Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesini haksız hatta son derece gülünç buluyor, bu kararı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.