Karamollaoğlu: Asgari ücretten vergi alınmazsa...

Asgari ücrette işverene de fazla bir yük yüklememek için vergi alınmaması gerektiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Buradaki primlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Eğer bu yapılırsa bugün için asgari ücret 2 bin 900 liranın üzerine çıkar." dedi.

Siyaset Yayın: 09 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.12.2020 14:44:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1797 okunma
Google News

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 2021 bütçesinde faize ayrılan miktarın 179,5 milyar lira olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, yatırımlara 103,7 milyar, tarıma ise 22 milyar lira bütçe ayrıldığını öne sürdü.

 

"BU BÜTÇE TÜRKİYE'NİN DERTLERİNE DERMAN OLAN BİR BÜTÇE DEĞİL"

 

Bütçede "dertli" ve "gariban" insanların olmadığını iddia eden Karamollaoğlu, "Bu bütçede, Sivas'ta 500 liralık yardım için metrelerce kuyruk oluşturanlar yok. Saraçhane'de bir tas sıcak çorba için kuyruğa giren yüzlerce gariban yok. Asgari ücretle çocuğunu okutmaya ve evini geçindirmeye çalışanlar yok. Bu bütçe Türkiye'nin dertlerine derman olan bir bütçe değil. Türkiye yok bu bütçenin içinde." ifadelerini kullandı.

 

"ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN"

 

Asgari ücret görüşmelerinin çalışanın aleyhine tecelli edecek gibi göründüğünü öne süren Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Gelişmiş kabul edilen ülkelerde asgari ücret hep yoksulluk sınırının üstündedir. Çalışan insan, aldığı ücretle ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Asgari ücret hem işveren için önemli hem de bu ücreti alan için önemli. İşverene de fazla bir yük yüklememek için asgari ücretten vergi alınmaması, buradaki primlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Eğer bu yapılırsa bugün için asgari ücret 2 bin 900 liranın üzerine çıkar."

 

AŞI ELEŞTİRİSİ

 

Koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'de zirve yaptığını belirten Karamollaoğlu, "Neden sadece aşıyı Çin'den alıyoruz? Bunu kaça alıyoruz? Neden şeffaflık yok?" diye sordu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.