Karadeniz’de gerilim: Rusya’dan İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi

Rus Haber Ajansı RIAnın haberine göre, Rus savaş gemisi Karadenizde Rusya sınırına 3 kilometre yaklaşan bir İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı.

Dünya Yayın: 23 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 23.06.2021 14:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
1387 okunma
Google News

İngiltere ile Rusya arasında Karadeniz gerilimi sürüyor. Rus Haber Ajansı RIAnın haberine göre, geçtiğimiz haftalarda Karadenize geçen İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açıldı.

RIA'daki habere göre, Karadeniz Filosu, sınır muhafızlarıyla birlikte, Rusya sınırına 3 kilometre yaklaşan bir İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtı. Açıklamada "Karadeniz Filosu ve Rusya FSB Sınır Servisinin ortak eylemleriyle, Defender destroyeri Rusya Federasyonu karasularının sınırlarını terk etti" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı olayı doğrularken, İngiliz gemisinin Rus karasularından çıkarılması için Su-24M savaş uçaklarının da kullanıldığı bilgisini paylaştı.

Reutersın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İngiliz savaş gemisi Rus karasularını terk etti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, NATOnun Rus karasuları yakınlarında faaliyetlerinde kayda değer artış olduğunu belirtti ve provokatif olarak nitelediği eylemleri kınadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.