Kadir’in kadersizliği değil, adaletin adaletsizliği yaktı!

Bir taraftan eski eşi veya sevgilisini sokak ortasında öldüresiye döven adam savcılıktan elini kolunu sallayarak çıkıyor, öbür taraftan sokak ortasında erkek arkadaşı tarafından dövülen kadını kurtaran 20 yaşındaki genç 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıyor.

Yayın: 15 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 15.10.2020 22:57:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
996 okunma
Google News

Hani adaletin kestiği parmak acımazdı? Bal gibi acıyor işte. Tek amacı dövülen kadını zorbanın elinden almak olan Kadir Şeker kardeşimize verilen bu ceza sadece benim, sizin değil, tüm toplumun vicdanını sızlatıyor. Hak, hukuk bu mu dedirtiyor.

 

Hani bu ülkede kadına şiddet, tecavüz, öldürme yaptırımların en ağırıyla cezalandırılacaktı ya, yok bizim yasalarımızda kadına yönelik şiddet, tecavüz, darp, öldürme vb. dahi bir tanımlama olmadığı için böyle bir ceza yok. Kadını öldürme yerine adam öldürme tanımı var. Tamam, buna da razıyız, ama bu ülkede öteden beri pozitif ayrımcılıkta sürekli kadın cinayetleri işleniyor, kadın tecavüzlerinden geçilmiyor ve tabii ki kadına şiddet olayları artarak devam ediyor.

 

Önü bir türlü alınamıyor. Hem aile içinde, hem aile dışında.

 

Konyalı Kadir Şeker kardeşimiz de gözünün önünde bir adamın genç kadını öldüresiye dövdüğünü görünce insanlık namına müdahalede bulunuyor. Kadını onun elinden kurtarıyor, sonra o adam öfkesine hakim olamıyor, bu sefer gidip Kadir’e saldırıyor. Hem de arkadan. İşte o esnada ne oluyorsa oluyor boğuşmanın sonrasında saldırgan bıçakla yaralanıp hayatını kaybediyor.

 

Ve Kadir de bir kadının hayatını kurtarırken, bir adamın ölümüne sebep oluyor, katil damgasını yiyor. Kendi hayatını, geleceğini de karartıyor.

 

Kader dedikleri bu olsa gerek…

 

De…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.