Kadın Meclisleri ‘Azra için’ eylemlerde

Azra Gülendam Haytaoğlunun katili "canavarca hisle adam öldürmek suçundan" tutuklandı. Kadın Meclisleri ülke genelinde "Azra Gülendam Haytaoğlu" için eylemlere başladı.

Yayın: 03 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 03.08.2021 13:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
666 okunma
Google News

 

Antalyada beş gündür kendisinden haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlunun ölü bulunmasının ardından, cinayeti itiraf eden 48 yaşındaki inşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan "Canavarca hisle adam öldürmek suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa Murat Ayhan, sorgusunda cinsel saldırı sonrası Azra Gülendam Haytaoğlunu öldürüp, parçalara ayırarak Antalya Kepezde bir ormanlık alana attığını itiraf etti.

İstanbuldaki eylemin buluşma noktası olan Kadıköyde bir araya gelen kadınlar ellerinde Azra Gülendam için sessiz kalmıyoruz yazılı pankartlar taşıdı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim yaptığı basın açıklamasında "Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken kaybolduklarında şiddete uğradıkları ifade edildiğinde işte o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da "Kadın katliamına dikkat çekmek için mücadele ederken, katledilmek bu ülkede kadınların kaderi olmamalı" dedi. Türkiyenin çeşitli il ve ilçelerinde eylemlerde bulunan Kadın Meclisleri, "Azrayı günlerdir bulmayanları, yangınlar büyürken havadan müdahale etmeyenleri gayet iyi biliyoruz" diyerek meydanlardan haykırdı.

Haytaoğlunun cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.