Jeff Bezos ile Uzay’a gidecek son kişi belli oldu

Jeff Bezos, 20 Temmuz'da yapacağı Uzay seyahatinde yanında götüreceği dördüncü kişiyi açıkladı.

Dünya Yayın: 02 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 02.07.2021 13:30:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
990 okunma
Google News

Amazon CEO’su Jeff Bezos sahibi olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ile 20 Temmuz’da uzaya seyahat edecek. Bir aksilik çıkmazsa Uzay’a çıkan ilk milyarder olma unvanını taşıyacak olan Bezos, kardeşiyle gidecekleri roketteki boş bir koltuğu açık artırmaya çıkarmıştı. 12 Haziran’da gerçekleşen etkinlikte sonuç belli oldu ve 28 milyon dolar teklif veren bir vatandaş ünlü iş adamına eşlik etme şansı yakaladı.

Jeff Bezos, kardeşi ve boş koltuğu satın alan üçüncü kişiyle beraber Uzay’a gidecek talihli kişinin ABD’li eski pilot Wally Funk olduğu açıklandı.

Bu haftanın başlarında, Jeff Bezos'un ünlü tabloyu satın alması ve yemesi için çevrimiçi bir dilekçe aniden ortaya çıktı.

20 Temmuz’daki uçuş başarıyla gerçekleşirse 82 yaşındaki Wally Funk Uzay’a seyahat eden en yaşlı insan olma unvanına sahip olacak. Ancak nitelikleri elbette bununla sınırlı değil. Funk, Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Araştırma Güvenliği Kurulunda görev yapmış ilk kadın müfettiş olarak biliniyor. Ayrıca 1960’lı yıllarda ABD’de kadın pilotlara astronotluk eğitimi vermek için başlatılan Women in Space programını başarıyla bitiren en genç mezun olduğu belirtiliyor.

Wally Funk kendisiyle beraber 13 kadın arkadaşıyla eğitimlerini tamamlamalarına rağmen program iptal edilmiş ve neticede hiçbiri uzaya gidememişlerdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.