İzmir'de perde 70 yıl sonra yeniden açılıyor

İzmir Şehir Tiyatrosu 70 yıllık aradan sonra 1 Ekim’de perde açıyor.

Gündem Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 10:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
696 okunma
Google News

İzmir Şehir Tiyatroları 70 yılın ardından sahnelerdeki yerini alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti haline getirme vizyonuyla kurulan İzmir Şehir Tiyatroları, 1-3 Ekim tarihlerinde Türk tiyatro tarihinin önemli oyunlarından Azizname’nin galasıyla görkemli bir başlangıç yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şehir Tiyatroları’nın perde açmasıyla ilgili çok heyecanlı olduklarını belirterek, İzmir’in uzun yıllardır beklediği Şehir Tiyatroları perde açma aşamasına geldiğini söyledi. "İzmir’de sadece tüketen değil, sanatın yedi dalında üretim yapan, yeni ekollerin doğmasını sağlayacak bir iklim yaratmak üzere yola çıktık" diyen Soyer,  Şehir Tiyatroları'nın hedefleri için çok önemli bir yapıtaşı olduğunu kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İZBBŞT) Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’in Aziz Nesin öykülerinden uyarlayıp yönettiği, Türk tiyatro tarihinin önemli oyunlarından Azizname’nin galası 1-3 Ekim tarihleri arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde yapılacak. Azizname oyunu, pandemi ve kısıtlı seyirci uygulaması nedeniyle üç gün sürecek gala etkinliğinin ardından 6 Ekim’den itibaren İzmir Sanat’ta İzmirli izleyicilerle buluşacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.