İYİ Parti ile CHP arasında HDP krizi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'li 9 vekil hakkında düzenlenecek fezlekeye evet oyu kullanacaklarını açıkladı. Bu durumun İYİ Parti ve CHP ortaklığını olumsuz etkileyeceği düşünülürken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Bu seçmen tabanının iradesinin temsiliyeti değil Saray'a teslimiyeti" ifadelerine yer verdi.

Siyaset Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 08:28:05
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
2070 okunma
Google News

Kobani olayları soruşturması kapsamında HDP'li milletvekilleri Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli ve Pero Dundar hakkında fezleke hazırlandı.

 

"BİZ HDP'Yİ PROBLEMLİ GÖRÜYORUZ"

 

Fezlekenin Meclis'e okunması beklenirken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, 9 vekilin hakkında hazırlanan fezlekeye evet oyu vereceklerini açıkladı. Ağıralioğlu, "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla TBMM'de bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz" dedi.

 

CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ GELDİ

 

Bu durumun Millet İttifakı'nın iki ortağı olan İYİ Parti ve CHP arasındaki ilişkiyi nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker açıklamaya tepki gösterdi.

 

"SARAYA TESLİMİYETİ"

 

Şeker, "Seçmeninin 95'i Saray'a karşı olan partinin yönetiminin partiyi Saray'a hizalaması! Bu seçmen tabanının iradesinin temsiliyeti değil Saray'a teslimiyeti!" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.