İyi Parti İl Başkanı Türkoğlu da havadis16’da idi…

“Şu anki iktidar hesap verebileceklerine inanmıyor o yüzden de sürekli hata üstüne hata yapıyorlar.Muhalefetingörevi denetlemek, kamu adına hesap sormak. Ben de şimdi soruyorum.Ey Alinur Başkan, 3.5 yıldır Bursa’ya söz verdin de ne yaptın?”

Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 12:55:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2203 okunma
Google News

İyi Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu yıllardır tanırım. Çalışkandır. Nereye giderse gitsin oraya hareketlilik getirir ve mutlak surette sesini duyurur. Şunun şurasında İyi Parti’nin başına geçeli 6 ay oldu olmadı, Bursa’daki muhalefet boşluğunu anında doldurdu.

 

Selçuk Türkoğlu geçen hafta, yanında gazeteci büyüğümüz Basın ve Medya’dan Sorumlu il Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Can  Altınsoyve Osmangazi  İlçe Yönetiminden Aytaç Cihan’la yeni yerimde ziyarete geldi.

 

Kendisiyle yerel ve genel siyaseti konuştuk.

“Tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak” ilkesinde  ve bazı  değerlendirmelerde hem fikir olduk.Tabii siyasi bakış açımız  farklı olduğu için özellikle de Alinur Aktaş’ın icraatları konusunda karşılıklı sertleşmemize rağmen, genelde nükteden eleştirilerini inceden inceye  gösterdi.

 

Söze gülerek“Ben aslen Ayhan Salman’ı tercih ediyordum”diye başladı.

Sonra da” Beni partilerin iç işleri, dengeleri ilgilendirmez,şahsi ve özel meselelerini de siyaset malzemesi yapmam.Bukonuda Akepe’nin İl Başkanı Davut Bey’le de mutabıkız” dedi ve ekledi:

“Beni Bursa iyi yönetiliyor mu?Ülkem  iyi yönetiliyor mu?” o ilgilendirir. Ama Bursam da , ülkemde ne yazık ki hiç iyi yönetilmiyor. Siyasette tek kale maç oynanıyor. Sloganımız bu “tek kale oynanan maçı bitireceğiz”.Zatensiz de görüyorsunuz. İyi Parti  ve Genel Başkanımız Meral Akşener’e yönelik bir teveccüh söz konusu.Biz iyi gidiyoruz.Türkiye’de  önceden 2 kutuplu siyaset vardı. İyi Parti bu 2 kutbu bozdu. Milletin önüne alternatif koydu.”

Devamında da şunları söyledi:

“İyi Parti kurulmadan önce Akepe’liler kessen CHP’ye, CHP’liler de AKP’ye gitmiyordu.Ama şimdi her iki taraftan da bize geliyorlar.Daha çok da Akepe’den. İktidar partisi eriyor. Çünkü kendisiyle çelişiyor, temiz siyaset vaadi ve 3 Y ile iktidara  geldi, ama görüyorsunuz  hepsi var. İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan bu iktidar değil miydi? Şimdi kendi imzaladığı anlaşmayı iptal ediyor”

Türkoğlu’na  HDP ile ittifaka  devam edip etmeyeceklerini sordum.


 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.