İttifak çatırdıyor! İYİ Parti'den CHP'ye, HDP resti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yaptığı ittifak çağrısının ardından, CHP'nin Millet İttifakı'ndaki ortağı İYİ Parti'den rest geldi. İYİ Parti Sözcüsü, "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, CHP cevabını versin" dedi

Siyaset Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 09:17:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1418 okunma
Google News

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik sarf ettiği 'ittifak' sözleri sonrası, İYİ Parti'den rest geldi. Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP'nin bir an önce HDP'ye yanıt vermesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Terörün gölgesinin düştüğü yerde biz olmayız.

 

Buldan yaptığı açıklamada, "Bizim yanımızda görünmekten korkan kesimler var. Tabanımız bundan rahatsız. Tabanımız 23 Haziran seçimlerinde yaptığımız ittifakın daha şeffaf bir ittifak olması gerçeğini sürekli yüzümüze vuruyor. Bundan sonra yapılacak ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı" ifadelerini kullandı.

 

İYİ PARTİ'DEN HDP RESTİ

 

Buldan'ın açıklamaları sonrası Millet İttifakı kulislerinde tartışmalar başladı. Takınacağı tavır merak konusu olan CHP yönetimi, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak İYİ Parti'den bir rest geldi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP'nin Türkiye partisi olmak istiyorsa PKK'ya 'terörist', Abdullah Öcalan'a ise 'terörist başı' demesi gerektiğini vurguladı.

 

"CHP CEVABINI VERSİN"

 

Yavuz Ağıralioğlu, CHP'ye seslenerek tavrını belli etmesini istedi. Ağıralioğlu, "HDP bizim ittifak bileşenlerimizden biri değil. CHP cevabını versin. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Genel Başkanımızın ve partimizin iradesi net. Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.