İsveç Başbakanı istifa etti

Parlamentoda geçen hafta yapılan güvenoyu yoklamasını kaybeden İsveç Başbakanı Stefan Lofven, yeni bir hükümetin kurulması çağrısında bulundu. Ülkeyi erken seçime götürmek istemediğini belirten Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici olarak başbakanlık görevini yürütecek.

Dünya Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 13:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 40 sn.
1178 okunma
Google News

Parlamentoda güvenoyunu kaybeden ilk İsveçli lider olan Başbakan Stefan Lofven yeni hükümet kurulması çağrısında bulundu.

 

Teknik olarak istifasını sunan Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakan olarak koltukta oturmaya devam edecek.

 

Lofven, 2014 yılından beri başbakanlık koltuğunda oturuyordu. Sosyal Demokrat Partili lider Lofven, güvenoyunu kaybettikten sonra anayasaya göre ülkeyi erken seçime götürme hakkına sahipti.

 

Başbakan Lofven, "Erken seçim, İsveç için en iyi seçenek değil. Meclis Sözcüsü, parlamento tarafından kabul edilebilecek bir ismi belirleyecek. Şimdiki yönetim geçici hükümet olarak görevine devam edecek" dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.