İşte Bursa'nın koronavirüs rakamları! Yatak doluluk oranları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Koca, tablolarla il il verileri de paylaştı. Buna göre, tabloda Bursa'daki yoğun bakım yatak doluluk oranlarını da paylaştı.

Yayın: 16 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 16.09.2020 21:04:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
832 okunma
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili olarak önemli mesajlar verirken Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Bakan Koca ayrıca verilerle birlikte illerdeki son durumu aktardı.

 

ÜÇ BÜYÜK İLİN GENEL DURUMU

 

Ankara yatak doluluk oranı yüzde 52,9. Yoğun bakım yüzde 64,8, ventilatör yüzde 28,1. Günlük ortalama zatürre vaka oranı yüzde 6,02. Zatürre oranı bizim için son derece önemli, erken tedaviyle zatürrenin azaldığını, tedavi etmekte başarılı olduğumuzu gösteren bir tablo. Son hafta günlük ortalama vaka sayısı son ay vaka sayısına göre artış oranı yüzde 38,84.

 

Son hafta Ankara'nın kontrol altına alındığını söylemek istiyorum. Bu tedbirleri aynı şekilde devam ettirirsek gelecek haftadan sonra bu stabilleşen Ankara'nın durumunun aşağıya doğru düşeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

 

İstanbul'da yatak doluluk oranı yüzde 55,3, yoğun bakım yüzde 60,2, son ay günlük ortalama zatüre oranı yüzde 6,53, son üç gün ise zatürre oranı yüzde 67.

 

İzmir'de son ayda yarı yarıya zatüRre oranının düştüğünü, orada da filyasyon ve tadevinin erken başladığını, hastane yükünün azaldığını söylemek istiyorum.

 

Yoğun bakım yataklarımızın doluluk oranlarında az da olsa kısmi bir düşme, buna karşı ventilatör doluluk oranlarımızda son haftalara göre hafif bir yükselme eğilimini görüyoruz.

 

BURSA'DA YATAK DOLULUK ORANI..

 

İl bazında yatak doluluk oranlarını da açıklayan Bakan Koca, en çok doluluğun yüzde 77,32 ile Bartın'da olduğunu söyledi.

 

Tabloda Bursa'daki yoğun bakım yatak doluluk oranı verileri de yer aldı. Buna Göre Bursa'da yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 66,05 olarak belirtildi.

 

Yatak doluluk oranı yüzde 70'in üstündeki illeri ise Bakan Koca, şöyle sıraladı;

 

Bartın yüzde 77,32, Batman yüzde 76,4, Sakarya yüzde 76,33, Ordu yüzde 75,98, Samsun yüzde 75,74, Giresin Yüzde 75,34, Hatay yüzde 74,92.

 

 

VENTİLATÖR DOLULUK ORANI

 

Ventilatör doluluğuyla ilgili genel anlamda bir sorun olmadığıNnı belirten Bakan Koca, til il tabloyu da paylaştı.

 

Yine bu tabloya göre Bursa'daki ventilatör doluluk oranı yüzde 19, 85 olduğu görüldü.

 

 

İL İL VAKA ARTIŞ TABLOSU

 

Bakan Koca vaka sayılarında artış yaşanan illeri de açıklayarak, istatistik tablosunu da yayınladı. Tablo'da Bursa'da yer aldı.

 

İşte en çok artış ve vaka bulunan illeri gösteren o tablo:

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.