İsrail kan akıtmaya devam ediyor... Sayı 200'e ulaştı

İsrail polisinin 10 Mayıs'tan bu yana Filistinli sivillere yönelik sürdürdüğü saldırı devam ediyor. Gazze Şeridi'nde yaptığı saldırılar sonucunda, 59'u çocuk, 35'i kadın olmak üzere 200 masum vatandaş hayatını kaybetti.

Dünya Yayın: 17 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 17.05.2021 16:07:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1616 okunma
Google News

İsrail ordusu, 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni hava ve karadan vurmaya devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 200'e yükseldiği belirtildi.

 

Hayatını kaybedenler arasında 59 çocuk ve 35 kadın da bulunduğu, yaralı sayısının ise 1307'ye ulaştığı ifade edildi.

 

YARALILARDAN 398'İ ÇOCUK

 

Yaralılardan 398'inin çocuk olduğu, hastanelerde tedavi altına alınan kişilerden 46'sının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Bodrum'da ultra her şey dahil, uzun konaklama 50 indirimleGüvenli Turizm Sertifikasıyla
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Uzman Eliyle PropolisBee'o Propolis
  

Öte yandan Gazze'deki Filistinli direniş grupları İsrail'in saldırılarına karşı roket atışlarına devam ediyor.

Gazze'den öğleden sonra atılan bir roketin İsrail'in güneyindeki Aşdod kentinde bir apartmana isabet etmesi sonucu 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

Atılan roketler nedeniyle İsrail'de 10 kişi yaşamını yitirmişti.

 

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.