İran'ın öfkesi dinmiyor! Bir saldırı daha

İranlı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta öldürülmesinden bu yana bölgede sular durulmuyor. ABD'nin Bağdat'ta bulunan Büyükelçiliği'ne dün gece bir kez daha roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı.

Dünya Yayın: 27 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.01.2020 09:29:41
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
823 okunma
Google News

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne dün gece en az 3 roket saldırısı düzenlendi. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan Bağdat Büyükelçiliği'ne atılan roketlerden birinin kafeteryaya, diğer ikisinin ise biraz uzağına isabet ettiğini bildirdi.

 

Saldırılarda 3 kişinin yaralandığı öğrenilirken, henüz saldırıları üstlenen olmadı. Ancak yetkililer saldırıyı İran'ın gerçekleştirme ihtimali üzerinde duruyor.

 

ABD'DEN IRAK'A ÇAĞRI

 

Irak Başbakanı Adil Abdül Mehdi saldırıları kınadı ve bu tür saldırıların devamının "Irak'ı çatışma alanına dönüştürme" riski taşıdığını kaydetti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak hükümetini diplomatik binalarımızı koruma yükümlülüğünü yerine getirmeye çağırıyoruz" denildi.

 

Irak, son zamanda ABD ve İran arasında tırmanan gerilimin ortasında kalmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.