İngiltere salgının en ölümcül günlerini yaşıyor

İngiltere, koronavirüs salgını süresi boyunca karşı karşıya kaldığı en kötü günü yaşadı. Son 24 saatte 1820 kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiği ülkede, bilim insanları Başbakan Boris Johnson'ı bazı hastaneler artık ‘bir savaş alanına benziyor’ diyerek uyardı.

Dünya Yayın: 21 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.01.2021 10:40:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
979 okunma
Google News

Salgının başından beri üçüncü karantinasını yaşayan ülkede çok sert önlemler uygulanıyor.
 

Kısıtlamalar, vaka sayılarını azalttı fakat yetkililer ölüm oranlarının ve Ulusal Sağlık Hizmeti üzerindeki baskıların artmaya devam edeceğini belirtiyor.

 

Hükümetin baş bilimsel danışmanı Patrick Vallance, hastanelerdeki durumla ilgili olarak, ‘Şu anda çok çok kötü, çok büyük bir baskı var. Hastaneler "savaş alanı gibi" dedi.

 

Başbakan Boris Johnson çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada ‘Ülke genelinde vaka sayılarının şu anda zirveye ulaştığı veya düzleştiği doğru ancak çok hızlı düşüşler görmüyoruz ve bunu kontrol etmemiz gerektiği çok açık.’ dedi

 

İngiliz yetkililer daha önce karantinanın hastalığa karşı en savunmasız olan yaklaşık 15 milyon kişinin kademeli olarak aşılanmasının ardından hafifletilebileceğini açıklamıştı. İngiltere’de bugüne kadar 4,6 milyondan fazla kişi ilk doz aşılarını yaptırdı.

 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson muhalif milletvekilleri tarafından, ‘önlemlerin ekonomiye verdiği zarar’ nedeniyle eleştiriliyor.
 

Parlamentonun üst düzey bir üyesi olan Steve Baker, geçtiğimiz günlerde Johnson’u eleştirmiş ve salgın kısıtlamalarının bahara kadar sürmesinin ‘felaket’ olacağı konusunda uyarmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.