İnegöl'de ilginç deney..

İnegöl Belediyesi, temizlik farkındalık çalışmaları kapsamında "Dumanıyla ciğerlerini, izmaritiyle şehrini kirletme" sloganıyla sosyal deney yaptı.

Yayın: 04 Mayıs 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 04.05.2019 10:45:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1619 okunma
Google News

 

İlçede, hem sigaranın sağlığa zararları hem de rastgele atılan izmaritlerin olumsuz çevresel etkilerine yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi.



Belediye bünyesinde hayata geçirilen "İnegöl'ün Fikri" platformuna ait mikrofon ve kamerayla, İnegöl Belediyesinde faaliyet gösteren Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler, Temizlik İşleri, Zabıta müdürlükleri görevlilerinden ekip oluşturuldu.



Ekip, şehrin yoğun cadde ve sokaklarında gizli çekimler yaparak, vatandaşların sigara izmaritlerini yere attığı anları görüntüledi. O an bu kişilerin yanına giden görevliler, İnegöl Belediyesinden geldiklerini anlatarak, çevre kirliliğiyle ilgili cezalardan bahsetti ve hediyeler vererek yaptıkları röportajları kaydetti.



Sosyal deney kapsamında, belediye tarafından kentin belirli bölgelerine yerleştirilen izmarit atma alanlarını kullananlara ise hediye eşliğinde teşekkür edildi.



Yüzlerce insana dokunan bu etkinlik sırasında İnegöl Belediyesi temizlik maskotu "Pırıl" da ekibe eşlik etti. Özellikle çocuklar, maskotla sık sık fotoğraf çektirdi. Hediyeler de kimi zaman muhabirler kimi zaman maskot aracılığıyla takdim edildi.



Etkinlik sırasında sigarayı bırakmak istediklerini, yaptıklarının yanlış olduğunu dile getirenler de oldu. Ayrıca temizliğin bir bilinçlenme hareketi olduğunu belirten vatandaşlar, bu konuda farkındalık çalışmalarını sık sık hayata geçiren ve konu ile ilgili ödül alan İnegöl Belediyesine ve Belediye Başkanı Alper Taban'a teşekkür etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.