İkinci el araçta büyük harketlilik! Rekor bekleniyor

İkinci el araç fiyatları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 36 arttı. 2020 yılı ikinci el araç pazarında satış adedi olarak rekor kırılması bekleniyor.

Ekonomi Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 15:37:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1101 okunma
Google News

İkinci el otomobil fiyatlarında 2019 yıl sonundan itibaren yükseliş ivmesi mevcut. Sektör temsilcileri fiyatlarda Ocak'ta yıllık bazda yüzde 36 seviyesinde artış yaşandığını belirtiyor. 2020 yılında ise satış adedi anlamında rekor kırılması bekleniyor.

 

"OLMASI GEREKEN BİR ARTIŞI GÖRÜYORUZ"

 

İkinci el fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmede bulunan ikinci el araç satış platformu Genel Müdürü Emre Ayyıldız, "İkinci el fiyatları 2019-2020 Ocak ayı arasında yüzde 36 arttı. İki yılın tamamında ki kur artışı kadar ikinci elde de iki yılın toplamında fiyatlar arttı aslında. Anormal bir artış yok. Olması gereken bir artışı görüyoruz. Sadece çok kısa zamanda olduğu için bu artış serzenişlere neden oldu. Temel değişkenlerden biride Merkez Bankası'nın hamleleri. Faizler düştükçe tüm tüketici harcamalarında büyük bir artış yaşamış olduk. Böylelikle ikinci el fiyatlarına da yansımış oldu. Aslında Türkiye'deki tüm değerlerin fiyatları artmaya başladı. İkinci el çok ucuz kaldığı için buradaki artış daha sert oldu" şeklinde konuştu.

 

"2020'DE İKİNCİ EL SATIŞTA REKOR KIRILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

 

İkinci el araç fiyatlarının düşmesini beklemediklerinden bahseden Ayyıldız, "Biz bunu daha öncede söyledik. 2020 yılında ikinci el satışta adet anlamında rekor kırılacağını düşünüyorum. 8 milyonlara ulaşan bir ikinci el pazara göreceğiz. Bundan sonra ise sıfır araç fiyatları arttığı müddetçe ikinci el fiyatları artmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

"YERLİ OTOMOBİLİN BAŞKA BİR OTOMOBİLDEN FARKI YOK"

 

Yerli otomobilin otomobil piyasasına fiyat anlamında etkisinden bahseden Ayyıldız, "Yerli otomobilin başka bir otomobilden farkı yok açıkçası. Herkesin maliyeti aynı seviyede o yüzden fiyat anlamında bütün pazarı etkileyecek bir fiyatlama olacağını düşünmüyorum. Yerli otomobili yeri geldiğinde kendi bünyemizde de görmek istiyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.