İki doz Pfizer-BioNTech aşısı vuruldu, koronavirüse yakalandı!

ABD'de Demokrat Partili Kongre üyesi Stephen Lynch'in, iki doz Pfizer/BioNTech aşısı vurulduktan sonra koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Gündem Yayın: 01 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.02.2021 11:20:07
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
1141 okunma
Google News

Demokrat Partili Kongre üyesi Lynch'in sözcüsü Molly Rose Tarpey'in aktardığına göre, hafta başında ofisindeki bir çalışanda enfeksiyon tespit edildikten sonra yapılan tetkikte kongre üyesinin test sonucu pozitif çıktı.

 

CNN'de yer alan habere göre, Lynch'in belirti göstermediğini ve evinde karantinada bulunduğunu kaydeden Tarpey, Lynch'in bir süre uzaktan çalışacağını aktardı.

 

İKİ DOZ AŞI UYGULANDI

 

Tarpey, Lynch'e Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreninden önce Pfizer/BioNTech aşısının ikinci dozunun uygulandığının altını çizdi.

 

BİDEN'IN YEMİN TÖRENİNDE TESTİ NEGATİFTİ

 

Lynch'in Biden'in yemin töreninden sonraki testi negatif çıkmıştı.

 

Batılı ülkelerde toplu aşılamada kullanılan BioNTech/Pfizer ve Moderna'nın iki dozlu aşılarının semptomatik Kovid-19'u önleme oranları, yaklaşık yüzde 95 olarak açıklanmıştı.

 

Ancak bu açıklamaların yapıldığı dönemde, koronavirüsün Britanya ve Güney Afrika'daki mutasyon geçirmiş, daha bulaşıcı varyantları henüz ortaya çıkmamıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.