İki doz BioNTech aşısının etkinlik oranı açıklandı

İngiltere Halk Sağlığı Kurum, Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranlarını paylaştı. Bir dozdan sonra yaklaşık yüzde 60 koruma sağladığını bildiren aşının ikinci dozda yüzde 93 etkinlik gösterdiğini belirtti.

Sağlık Yayın: 09 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.07.2021 17:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
826 okunma
Google News

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE), ülkede uygulanan Pfizer-BioNTech aşılarının etkinlik oranını açıkladı. Aşının uygulandığı 1 milyon kişi üzerinde yapılan çalışmada, aşıların yüksek risk gruplarında semptomatik Covid-19 enfeksiyonuna karşı etkili olduğu belirtildi.

 

Araştırmada, bir doz Pfizer - BioNTech veya AstraZeneca Covid-19 aşısının virüse karşı yüzde 60 etkili olduğu belirtilirken, 16 ila 64 yaş arasındaki kişilerde ikinci dozun ardından koruma oranının Pfizer-BioNTech için yüzde 93'e ve AstraZeneca için yüzde 78'e yükseldiği aktarıldı.

 

NTV'de yer alan bilgiye göre, 64 yaşın üzerindeki kişiler için yapılan çalışmada ise Pfizer- BioNTech’in ikinci dozdan sonra yüzde 87, AstraZeneca’nın ise yüzde 76 etkili olduğunun altı çizildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan PHE'nin Bağışıklık Bölüm Başkanı Dr. Mary Ramsay, "Yayımlanan gerçek dünya verileri, Covid-19'a karşı klinik olarak savunmasız olan çoğu kişinin 2 doz aşıdan sonra yüksek düzeyde koruma altında olduğunu gösteriyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.