HDP’li Gergerlioğlu hakkında yeni gelişme! Vekilliğe geri dönüyor

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülmüş HDPli Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Vekilliğe iadem için yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30'da okunduktan sonra TBMM Genel Kurula gireceğim" dedi.

Siyaset Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 14:30:14
Editör -
Okuma Süresi: 37 sn.
3329 okunma
Google News

HDP'li Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilliğe iade için okunacak yargı kararından sonra TBMM Genel Kuruluna katılacağını açıkladı.

Hatırlanacağı gibi sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesaj dolayısıyla "örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla hakkında 2,5 yıllık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine Gergerlioğlunun milletvekilliği düşürülmüş ve 2 Nisan'da evinden gözaltına alınarak Sincan Cezaevine gönderilmişti. Anayasa Mahkemesinin Gergerlioğlu hakkında verdiği hak ihlali kararı sonrası tahliye talebi Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş, bu kararın ardından 6 Temmuz'da tahliye edilmişti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.