'Gençlerimiz geleceğe ışık tutacaktır'

Gürsu Belediyesi, gençlerin gelişimine yönelik hizmetleri kapsamında, belediyede staj yapan öğrencileri AB ve diğer hibe projelerini hazırlama konusunda destekliyor.

Yayın: 28 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 28.11.2019 17:31:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
823 okunma
Google News

Gürsu Belediyesi’nde kış dönemi stajı yapan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Projeleri Destek Programı”na 2 proje sundular.

 

“Gürsu’ da Bilişimci Gençler, Türkiye’ nin Kültür Mozaiğini Modelliyor” ve “Gürsu’ da Gönüllü Çevreciler, Sorumlu Çevre Gönüllüleri Yetiştiriyor” başlıklı bilişim ve çevre konularında hazırlanan projeler Bakanlık tarafından kabul görmesi halinde hayata geçirilecek. 

 

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, dünya çapında vizyon geliştirmeleri ve çağın gelişimlerine uyum sağlamaları konularında destekliyoruz. Bu bağlamda gençlerimize yol göstererek ilçemiz ve ülkemiz için ürettikleri düşünceleri projelendirmelerini sağladık. Onların genç ve dinamik beyinleriyle düşündüklerini hayata geçirmelerinde yol haritalarını sunuyoruz. Gençlerimizin tertemiz ve koşullanmamış duygu ve düşünceleriyle ürettikleri her fikrin ilçemiz ve ülkemizin geleceği için bir ışık olacağına inanıyorum. Onlar yeterki üretsin bizler her zaman yanlarında oluruz” dedi.

 

“Gürsu’ da Bilişimci Gençler, Türkiye’ nin Kültür Mozaiğini Modelliyor” konulu proje ile; Ülkemizin 2023 Kalkınma Planı’nda ve stratejik planlarında üzerinde durulan “donanımlı, bilgi üreten, yüksek katma değerli, yerli ve milli değerler” amacına ulaşmada donanımlı gençlik yetiştirmek hedefleniyor. 

 

“Gürsu’ da Gönüllü Çevreciler, Sorumlu Çevre Gönüllüleri Yetiştiriyor” konulu proje ile de; Ülkemizde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması ile gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakılması hedeflenmekte.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.