Genç kızı cinsel ilişki sırasında boğarak öldüren caniye rekor ceza

Dünyayı gezerken ortadan kaybolduktan sonra cesedi ormanda gömülü halde bulunan 22 yaşındaki genç kadının katil zanlısı hakkında mahkeme kararını verdi. Genç kadını cinsel ilişki sırasında kazara öldürdüğünü iddia eden zanlı, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Dünya Yayın: 22 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 22.02.2020 11:31:38
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1367 okunma
Google News

Hayatını baharında korkunç bir şekilde cinayete kurban giden 22 yaşındaki Grace Millane, 1 Aralık 2018'de Yeni Zelanda'dayken çöpçatan sitesinden tanıştığı adamla çıktığı randevu, sonu olmuştu.

 

Grace'in, internette tanışarak buluştuğu bir adamla cinsel ilişki sırasında boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

 

Geçen yılın en çok konuşulan cinayetinin davası sonuçlandı ve jüri kararını verdi. İşte detaylar...
 

Wickford, Essex'de yaşayan genç kadın ve üniversiteden mezun olduktan sonra dünyayı dolaşmaya başlayan 22 yaşındaki İngiliz turist Grace Millane'in cinayeti, 2019'un belki de en çok konuşulan davalarından biri olmuştu.
 

Mahkeme, Grace Millane'in katili ile ilgili kararını verdi. Genç kadını cinsel ilişki sırasında kazara öldürdüğünü iddia eden zanlı, ömür boyu hapse mahkum edildi.
 

Grace'i 22. doğum gününde öldüren katil, cezasının en az 17 yılını parmaklıklar ardında geçirmek zorunda kalacak.
Grace'in katili, genç kadının cinsel ilişki sırasında kazara öldüğünü ileri sürse de, mahkemeden çıkan karar o yönde olmadı.
 

Savcılıktan yapılan açıklamada suçlu bulunan katilin, Grace'in öldükten sonra çıplak fotoğraflarını çektiği ve cinayeti erotize ettiği belirtildi.

 

Yeni Zelanda'nın Auckland kentine gelerek bir pansiyona yerleşen Grace, internet üzerinden bağlanılan bir uygulama vasıtasıyla bir adamla tanışarak randevulaşmıştı.

 

 

22 yaşındaki genç kadın, Cumartesi gecesine kadar ailesi ve arkadaşlarıyla mesajlaşmış, sevdiklerinin kendisi için endişelenmemesi için onları haberdar etmişti.


2 Aralık Pazar günü ise, genç kızın doğum günüydü. Ancak doğum gününde onu tebrik etmek isteyen kimse, Millane'ye ulaşamamıştı.
 

Kayıp ilanı verilen genç kızı aramaya başlayan polis, son görüntüsüne ulaşmıştı.

 

Polisin yayınladığı görüntülerde, İngiliz turist 2 Aralık Pazar günü sabaha karşı bir kumarhaneden çıkarken görülüyordu. Kızın üzerinde günlük bir siyah elbise vardı.
 

Grace'in milyoner müteahhit babası David Millane, kızını aramak için Yeni Zelanda'ya gitmiş, henüz kısının cesedi bulunmadan bir basın toplantısı düzenlemişti. Endişeli baba kameralar önünde gözyaşlarını tutamamıştı.

 

Grace Millane'in cansız bedeni, bundan yaklaşık bir yıl önce bir bavulun içerisinde bulunmuştu. Doğum günü gecesinde canice katledilen genç kızın davası, ölümünden neredeyse bir yıl sonra, görülmeye başlanmıştı.

 

Savcılık avukatı Robin McCoubrey, "O gece o odada neler olduğunu sadece iki kişi biliyor. Biri bize anlatamaz, diğeri de gerçeği söylemiyor" diyerek jüri üyelerine seslenmişti.

 

Grace'in internette tanıştığı adamla buluştuktan sonra adamın odasına gittiği biliniyor. Zanlı, Grace'i öldürdüğünü reddederken, çiftin ilişkiye girdikleri sırada genç kızın yanlışlıkla havasızlıktan öldüğünü iddia ediyor.

 

Dün görülen duruşmada, Grace ile daha önce internet üzerinden tanışan bir başka adamın Yeni Zelanda polisine verdiği ifade jüri üyelerine okundu.. İfadede ismi açıklanmayan adam, genç kadının "cinsel fantezileri" olduğunu iddia ediyordu.

 

Genç kadının ilişki sırasında gaz meskesi takarak nefes alıp vermek istediğini ileri süren adam, Grace ile 2018 yılının yaz aylarında tanıştığını söylemişti.

 

Grace'in bu gibi fantezilere ilgi duyduğunu ileri süren adam, genç kadının kendini keşfetmeye çalıştığını ve yeni şeyler denemeye açık olduğunu söylüyordu. Grace'in bu gibi fanteziler hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını anlatan adam, Grace'i "meraklı ve ilgili" olarak nitelendirmişti.
 

Adam, Grace'e kendi ilgi alanlarını anlattığını, Grace'in de bu gibi deneyimlere açık olduğunu söylediğini ileri sürüyordu.
 

Grace Millane'i ilişki sırasında boğarak öldüren adamın kimliği ilk kez açıklandı. Adının Jesse Kempson olduğu açıklanan adam, üç haftalık davanın sonunda Grace'in cinayetinden suçlu buldu.
 

Odasındaki delilleri ve halıdaki kan lekelerini temizlemek için çeşitli temizlik malzemeleri alırken de görüntülenen adamın, bir yandan aynı gün buluşmak üzere başka bir kadınla daha randevulaştığı ortaya çıkmıştı.
 

Zanlının Grace'i gömdüğü yerin fotoğrafları, mahkemede delil olarak sunulmuştu. Katil zanlısı, ormanda ağaçların altına mezar kazarak Grace'i gömdükten sonra, mezarın üzerini çalılarla kapatmıştı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.