Genç kız ABD'den İtalya'ya taşındı, hayatı karardı

Dünya yeni corona virüs salgını ile mücadele etmek için hız kesmeden çalışıyor. Corona virüsle enfekte olanların anlattıkları ise salgının ne denli tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. 20 yaşındaki ABD'li üniversite öğrencisi Julia Buscaglia, ocak ayında taşındığı İtalya'da kaptığı corona virüsle geçirdiği korkunç deneyimlerini paylaştı.

Yayın: 24 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 24.03.2020 13:05:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
875 okunma
Google News

ABD'li üniversite öğrencisi Julia Buscaglia, ocak ayında taşındığı İtalya'da COVID-19 virüsü nedeniyle; işitme, tat alma ve koklama yetilerini kaybettiğini ifade etti.

 

Genç kadın, ateş ve kuru öksürükten farklı, ek semptomlar yaşadığını ve enfekte olmak ile ilgili korkunç deneyimlerini anlattı.

 

Genç kadın twitter hesabından paylaştığı deneyimlerinde, kuru öksürük ve ateşten daha farklı semptomlar yaşadığını açıkladı. Test sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendiğinde şoka girdiğini açıklayan kadın inanamadığını ifade etti.

 

Buscaglia, "Virüs testimin pozitif çıkmasına inanmadım çünkü vücudumda hastalığa dair hiçbir semptom yoktu" diyor ve onu test yaptırmaya iten günbegün yaşadığı deneyimleri böyle anlatıyor...

 

Genç kadın bir sabah büyük bir acı içerisinde uyandığını anlatıyor. "Başım çatlayacak gibiydi, kulaklarım zonkluyordu ve sanki boğazım yanıyormuş gibi hissettim. Vücudum ağrıyordu, titremem vardı ve ateşim çok yüksekti, bütün gün yatakta kaldım."

 

"Bir sonraki gün ise sol kulağım neredeyse hiç duymuyordu, tıkanmış gibiydi, hala öksürüğüm yoktu. 3. günde ise duyma kaybının yanına tat ve koku da eklendi" Sağlığından endişelenen kadın İtalya'dan ABD'ye döndü ve karantinada kaldı. Karantinada geçirdiği birkaç günün ardından ailesinin ısrarıyla COVID-19 testi yaptırmaya karar verdi.

 

"LÜTFEN EVDE KALIN" 

 

Test sonucu pozitif çıkan Buscaglia, "Bütün bunları size anlatmamın sebebi, test sonucunuzun pozitif olması için bütün semptomları belki de hiçbir belirti taşımıyor olabilirsiniz.

 

"Lütfen evlerinizde karantinada kalın. İnsanlarla iletişiminizi sınırlandırın, bu salgının büyümesini lütfen önleyin" uyarısında bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.