Genç kadın tedavi için gittiği hastanede kabusu yaşadı! Et yiyen bakteri...

ABD'de yaşayan 22 yaşındaki güzellik uzmanı Ashleigh Cope geçtiğimiz günlerde ülkenin Nevada eyaletinde adı açıklanmayan bir hastanede ufak bir ameliyat geçirdi.

Dünya Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 10:19:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1146 okunma
Google News

Ameliyatın ardından durumu aniden kötüleşen genç kadın acil olarak tekrar hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, ameliyata alınan genç kadının operasyon sırasında et yiyen bakteri kaptığını ve necrotizing fasciitis'e yakalandığını teşhis etti.

 

Las Vegas Review-Journal'ın haberine göre yaşam destek ünitesine bağlanan Ashleigh Cope'un yaşam şansı azaldığı için kızlarını ailesi, kızlarını son defa görmeleri için hastaneye çağrıldı.

 

Talihsiz kadının amcası Doug Cope, Ashleigh Cope'un yakınlardaki bir travma merkezine sevk edildiğini ve burada tedavisinin süreceğini söyledi. Genç kadının ailesi, kızlarının ufak bir ameliyat geçirdiğini ve ameliyatın ardından Ashleigh Cope'un ağrıdan şikayet ettiğini belirtti.

 

Yemek yiyemeyen Ashleigh Cope ertesi gün hastaneye götürüldü ve talihsiz kadına Streptococcus tipi bakterinin sebep olduğu necrotizing fasciitis teşhisi konuldu. Genç kadının böbreklerinin iflas ettiği ve yaşam şansının her geçen saat azaldığı bilgisi verildi.

 

Uzmanlar Strep tipi 50 tür bakterinin bulunduğu, A Strep Grup bakterinin boğazda ve deride rahatsızlık oluşturduğu konusunda uyarıyor. Bu tip bakteriler vücuda deri üzerindeki kesik ve yaralardan giriyor. Vücuda giren bakteri, dokuyu öldürmeye başlıyor.

 

Yılda 700 ila bin 200 kişinin et yiyen bakteri kaptığı ve bu kişilerin yalnızca yüzde 25 ila 30'unun hayatta kalabildiği biliniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.