Genç kadın tecavüzlere dayanamayıp canına kıydı

Bir çocuk annesi 19 yaşındaki Ayşenur G. (19), amcasının oğlu Selahattin S. tarafından çocukken iki kez istismar edildiğini ve evlenince “Elimde videoların ve fotoğrafların var” tehdidiyle nitelikli cinsel istismara uğradığını açıkladıktan üç gün sonra intihar etti. “Bende telefon numarası bile yok” diyen ve delil yetersizliğinden tahliye edilen Selahattin S.’nin 3 yıl içinde Ayşenur G.’yi yüzlerce kez arayıp 1612 mesaj attığı ortaya çıktı.

Asayiş Yayın: 25 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2019 08:25:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1684 okunma
Google News

Antalya'da, 1997’de doğan Ayşenur G., 6 ve 10 yaşındayken Selahattin S. (30) tarafından istismara uğradı. Ayşenur G. bu istismardan yakasını kurtarabilmek için 2015’te Mustafa G. ile evlendi. Selahattin S. bu kez “Elimde video ve fotoğraflar var” diye tehdit ederek genç kadına 3-4 kez nitelikli cinsel istismarda bulundu. Ayşenur G., 5 Nisan 2017’de ilk önce eşi Mustafa G.’ye ardından babası Mustafa S. ve kardeşi Mehmet S.’ye yaşadıklarını anlattı. Üç gün sonra, 8 Nisan’da evinde intihar etti.

 

‘OĞLUMA İYİ BAK’ YAZDI

 

Ayşenur G., eşine bıraktığı veda notunda “Seni çok seviyorum. Seni severek ölüyorum. Bir tek bu bana gurur veriyor. Boynu bükük gezmeyeceksin. Bir ömür mutlu ve huzurlu olacaksın. Oğluma iyi bak, sev ve ilgi göster. Şunu hiçbir zaman unutma: Sana söylediğim her şey gerçek. Ben sana kızoğlankız geldim, namusumu koruyamadım. Çünkü içimde seni kaybetme korkusu vardı” diye yazdı.

 

Baba Mustafa S. ise ifadesinde “Kızım çocuk yaştayken Selahattin’in kendisine tacizde bulunduğunu, nişanlandıktan sonra 3-4 kez tecavüz ettiğini söyledi. Üç gün sonra kızımın intihar ettiğini öğrendim” dedi.

 

İntihardan sonra tutuklanan Selahattin S., Ayşenur G.’yi aramadığını, numarasını bile bilmediğini, amcasıyla aralarında tarla davasının bulunduğunu ve bu yüzden iftira atıldığını iddia etti. Yapılan incelemede, Selahattin S. ile Ayşenur G. arasında 2014-2017 yılları arasında 1612 mesaj ve arama kaydı bulunduğu anlaşıldı. Selahattin S.’nin, husumetli olduğu dönemde Ayşenur G.’yi yüzlerce kez aradığı belirlendi.

 

MAHKEME 14 YIL VERDİ

 

Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 14 Aralık 2017’de biten davada, Selahattin S.’ye nitelikli cinsel istismar suçundan 14 yıl hapis cezası verildi. İtiraz üzerine dosya Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, 24 Haziran 2019’da oyçokluğuyla verdiği kararda “olayın tek tanığı olan mağdurenin intihar etmesi sonucu dinlenemediği” belirtildi. Selahattin S.’nin “suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından” beraata karar verilmesi gerektiği kaydedildi. Selahattin S. aynı gün tahliye edildi. Bir üye hâkim karara şerh koyarak cezalandırılması gerektiğini şu gerekçelerle savundu: “Sanıkla ölen arasındaki telefon görüşmelerinin yoğunluğu, büyük çoğunluğunun sanığın öleni araması ve mesaj atması şeklinde olması, ölenin intihar notundan kısa süre önce hem eşi hem ailesine tecavüze uğradığını anlatması ve sonrasında intiharı, el yazısıyla yazdığı, eşine anlattığı her şeyin gerçek olduğuna dair notların bulunması...” (İsmail SAYMAZ)

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.