Gemlik Kızılay ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanındaydı

Bursa Gemlik Kızılay Şubesi ramazan ayında 7 bin kişiye sıcak yemek ve yüzlerce ramazan pidesi dağıttı.

Yayın: 07 Mayıs 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 07.05.2022 21:13:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
397 okunma
Google News

 

 

 

‘Az Çok Demeden Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun' sloganıyla ramazan ayında yardım seferberliği gerçekleştiren Türk Kızılay'ı Gemlik Şubesi ilçede çalmadık kapı, başı okşanmamış yetim, mutfağına sıcak yemek verilmemiş ev, bayramlık giysi alınmadık ihtiyaç sahibi çocuk, hal ve hatırı sorulmamış yaşlı bırakmadı. Ramazan ayı içerisinde yardım faaliyetlerine hız vererek devam eden Türk Kızılay'ı Gemlik Şubesi gece gündüz demeden yaptığı çalışmalar ve hayırseverlerin bağışlarıyla kaynayan kazanlar ramazan ayı içinde toplam 7 bin kişinin yaşadığı evlerin iftar ve sahur sofralarında sıcak yemek oldu. Ramazan ayının sembolü pidelerden herkes tadabilsin diye Gemlik Kızılay iftarlık yemeklerin yanında pide ikramında da bulundu. Her gün yüzlerce pide kapı kapı dolaşılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

120 koli erzak paketi ve 1 tona yakın kavurma, ihtiyacı olanların evlerine bereket oldu. Genel merkez desteği ile bin 200 çocuk - yetişkin, bay bayan elbise dağıtımı yapıldı. Gemlik Şubesinin imkanlarıyla başta yetim ve öksüz olmak üzere 165 çocuk ilçede giyim mağazalarından alınan bayramlık elbise ve ayakkabılarla yüzleri güldü. 155 ihtiyaç sahibi aileye 500 lira ve toplam 85 bin liralık market kartı, onlarca anne ihtiyaca uygun alışveriş yapma imkanı buldu. 100 aileye yapılan sahurluk - kahvaltılık 108 aileye yapılan ayçiçeği yağı yardımıyla mutfak ihtiyaçlarına katkı sağlandı. 3 camide dağıtılan 2 bin kişilik aşure ile Kadir Gecesi cemaatin mübarek gecesini kutlandı.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.