Gates'ten koronavirüs açıklaması! 'İsraftan başka bir şey değil'

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili yine sürpriz açıklamalar yaptı.

Dünya Yayın: 30 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 30.07.2020 13:46:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1053 okunma
Google News

Dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, aylardır etkisi devam eden koronavirüsle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Microsoft'un kurucusu, Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın Eşbaşkanı Bill Gates, "sonuçların çok geç çıkması nedeniyle koronavirüs testlerinin çoğunun "israftan başka bir şey olmadığını" savundu.

 

CNBC Televizyonu'nda konuşan Gates, virüs taşıyan kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için sonuçların daha erken çıkması gerektiğini söyledi, "Sonuçları üç günle bir hafta arasında bir sürede çıkan testler için para ödemek delilik" dedi.

 

ABD Sağlık Bakan Yardımcılarından Oramiral Brett Giroir da test sonuçlarının geç çıktığını kabul ederek "Sonuçları 24 saat içinde alabilmeliyiz. Ama henüz o noktada değiliz" diye konuştu.

 

Giroir, ABD'deki koronavirüs testlerinin ticari laboratuvarlarda yapıldığını ve ortalama sonuç alma süresinin 4,27 gün olduğunu belirtti.

 

Koronavirüs salgını sonrasında salgınla mücadele etmek için vakfı üzerinden 300 milyon dolar bağışta bulunan Bill Gates, diğer yandan hakkında çıkan iddialarla boğuşuyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce danışmanlığını yapan isim olan Roger Stone, koronavirüs salgınının yayılmasında Bill Gates'in rolü olabileceğini söylemesi bardağı taşıran son damla oldu. Gates'in koronavirüs salgınını yaydığı, bu salgını kullanarak insanlara mikroçip takma hayalinde olduğu iddialarını değerlendiren Gates, hakkında çıkan bu iddiaları net bir dille yalanladı. Salgınla bir ilgisinin bulunmadığını belirten Gates, bu iddiaların nasıl ve ne zaman ortaya çıktığından dahi haberinin olmadığını söyledi

 

Gates, geçtiğimiz haftalarda da Bloomberg'e yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının dünyaya trilyon dolarlara mâl olacağına dikkat çekmişti. Eşi ile birlikte kurdukları vakıfla bugüne dek virüse karşı 300 milyon dolar bağış yapıldığına vurgu yapan Gates, virüse karşı gelecek aşının da 12 aydan önce çıkmayacağını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.