Fransa’da ‘aşı kartı’ zorunluluğu başladı

Fransa'da yeni enfeksiyonların artması nedeniyle COVID-19 sağlık geçiş sistemi yürürlüğe girdi. Müze ve sinemalara giriş için aşı kartı zorunluluğu bugün başladı.

Dünya Yayın: 21 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 21.07.2021 10:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 38 sn.
2114 okunma
Google News

Fransa'da günlük vaka sayısının 18 bini aşmasının ardından Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülke genelinde uygulanacak yeni kararladı açıkladı. Bugünden itibaren, insanlar müze ve sinemaya girmek için aşı kanıtına, negatif teste veya yakın zamanda COVID-19'dan iyileştiğini belgelemeye ihtiyaç duyacak.

Daha sonra milletvekilleri, kafe, restoran ve alışveriş merkezlerine giriş için Ağustos ayında kullanımının genişletilip genişletilmeyeceğini tartışacak.

Hatırlanacağı gibi Fransa'da geçen hafta vaka sayısı günlük 7 binin altındaydı. Delta varyantının ülke genelinde yayılması sonucu yüzde 150ye varan bir artış gözlenmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.