Filistin’den Osmangazi’ye kardeş ziyareti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş şehir Filistin’in Beyt-Hanun Belediye Başkanı Dr. İmad Adwan’ı Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesinde ağırladı.

Yayın: 20 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 20.10.2021 16:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
533 okunma
Google News

Osmangazi Belediyesi’nin kardeşi şehri Filistin’in Beyt Hanun Belediye Başkanı Dr. İmad Adwan’a Fetih Müzesi hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, dev eserin sanatsal ve mimari özelliklerini anlattı.

Osmanlı devletine kurucu başkentlik yapmış müzeye hayran kaldığını belirten Dr. İmad Adwan; “Böyle güzel bir eseri daha önce hiç görmedim. Osmanlı Devleti’nin kurucusu
Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin gerçekleştirdiği fetihlerin anlatıldığı bir müze. Neyi özlüyoruz derseniz, dünyada 600 yıl hüküm sürmüş olan Osmanlı Devleti'ni çok özlüyoruz. Müzedeki tablolara ve kubbedeki 6 Nisan 1326 tarihinde Bursa'nın Fethini anlatan panoramik resme baktığımda bu özlemimiz bir kez daha ortaya çıktı" dedi.   

    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.