Faz 2 aşamasında gönüllülere ilk aşı uygulanmaya başlandı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformunun geliştirdiği virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının, Faz 2 gönüllülerine uygulanması programına katıldı.

Sağlık Yayın: 26 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 26.06.2021 12:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
855 okunma
Google News

TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren yerli VLP temelli aşının yeni aşamasının gönüllülere uygulanmasına başlandı. Programda konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "VLP aşısının tasarımsal olarak çok daha etkin olmasını bekliyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

"ÇOK DAHA ETKİN OLMASINI BEKLİYORUZ"

Geliştirilen yerli VLP koronavirüs aşısı hakkında açıklamalarda bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal,
"VLP aşısının tasarımsal olarak çok daha etkin olmasını bekliyoruz. Ayrıca Tüm dünyada yürütülen klinik çalışmalardan faz 2 aşamasında sadece orijinal Wuhan suşuna değil İngiliz mutantına karşıda kullanılacak" ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ MERKEZDE UYGULANACAK

Gönüllülere de çağrı yapan Mandal, Faz-1e göre Faz-2nin Ankara, Kocaeli ve İstanbul olmak üç merkezde uygulanacağını belirterek, Ankarada Onkoloji Hastanesinde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve İstanbulda Sağlık Bakanlığına bağlı Yedikule Hastanesinde uygulamaların yapılacağını söyledi. Gönüllülerin onkoloji.gov.tr adresinden talep formlarını doldurarak müracaatta bulunabiliyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.