FASTte limit 5 bin liraya yükseltiliyor

Merkez Bankası, para transfelerinde 2 bin TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltileceğini duyurdu.

Ekonomi Yayın: 14 Şubat 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 14.02.2022 12:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
702 okunma
Google News

Merkez Bankası, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat itibarıyla 5 bin liraya yükseltileceğini duyurdu.

Ezberlenmesi ve kullanılması zor olan IBAN numaraları yerine, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde FAST ödemesi yapılabilmesine olanak sağlayan Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı 15,5 milyona ulaştığı kaydedildi.

FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak para transfelerinde 2bin TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltileceğini açıklayan Merkez Bankası, yazılı açıklamada ayrıca, "FAST Sisteminin, alışveriş işlemlerinde nakit ödeme yöntemine tamamlayıcı bir alternatif ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmalar TCMB ve Bankalararası Kart Merkezi tarafından sürdürülmektedir. “TR Karekod” kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10 bin TL’ye kadar işlem yapılabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.