Esnek çalışma düzenlemesinde dikkat çeken gelişme

İstihdam teşviki ve borç yapılandırma düzenlemelerini de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden, esnek çalışmaya ilişkin maddelerin çıkarılacağı öğrenildi

Ekonomi Yayın: 10 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 10.11.2020 14:24:15
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
849 okunma
Google News

TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay, bugün Mecliste AK Parti kurmaylarıyla bir araya geliyor. Genel Kurul'da öğleden sonra görüşmelerine devam edilecek istihdam paketinde iki yıla kadar koşulsuz sözleşme yapılmasını öngören maddenin kaldırılacağı belirtildi.

 

Pandemi koşullarında artan işsizliğe karşı "istihdam artışı" ve yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle kamu borçlarına yapılandırma gerekçesiyle hazırladığı 51 maddelik teklifin iki tartışmalı maddesi geri çekiliyor.

 

SÖZLEŞMELERİN 2 YILA KADAR KOŞULSUZ OLARAK YAPILMASI ÖNGÖRÜLÜYORDU

 

25 yaş altı ve 50 yaş üstündekiler için şart aranmaksızın belirli süreli iş sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılması öngörülüyordu.

 

SENDİKALAR KARŞI ÇIKIYOR

 

Sendikalar; çalışanların kıdem ve ihbar tazminatıyla işe iade davası hükümlerinden yaralanmadığı için buna şiddetle karşı çıkıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.