Eski kocasının satırlı saldırısında ölmüştü...Kahreden bir ayrıntı daha

23 ayrı suç duyurusuna rağmen eski kocasının satırlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan’ın dosyasında bir ayrıntı daha dikkat çekti. Eski koca Yalçın Özalpay’ın hakkında verilen uzaklaştırma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Asayiş Yayın: 04 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 04.12.2019 08:56:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1110 okunma
Google News

Eski kocasının tehdit ve hakaretlerine maruz kalan Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldırdı. Arslan, kararın süresi bittikten sonra, eski kocasının tehditlerine devam etmesi üzerine 18 Ekim 2018 tarihinde aynı mahkemeden 1 ay daha uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak eski koca, tehditlerine ve hakaretlerine devam etti. Arslan, bir kez daha aynı mahkemeye başvurarak 6 ay süreyle uzaklaştırma kararı talebinde bulundu.

 

Mahkeme, 8 Ocak’ta koruma tedbirinin 6 ay süreyle uzatılmasına karar verdi. Dosyadaki belgelere göre, koruma kararı süresi devam ederken 20 Ocak 2019 tarihinde eski koca Özalpay bir kez daha Arslan’ın yaşadığı evinin önüne giderek tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine Arslan, 155’i aradı. Şikâyet üzerine olay yerine gelen polisler tutanak tuttu.

 

Başlatılan soruşturma kapsamında Odunpazarı Polis Merkezi Amirliği’nde tarafların ifadelerine başvuruldu. Arslan, Özalpay hakkında şikâyetçi oldu. Özalpay da ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Ben de eşim hakkında iftirada bulunduğu için, kolluk kuvvetlerine yalan beyanda bulunduğu için davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

 

20 Ocak tarihli eylemi nedeniyle Özalpay, ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararını ihlal ettiği’ gerekçesiyle, savcılığın talimatı ile gözaltına alındı. Alpay ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakıldı. İki polis memuru ve Özalpay’ın imzasını taşıyan ‘Serbest Bırakma Tutanağı’nda, “Şahsın gerekli incelemesi yapıldıktan sonra herhangi bir suçtan aranmadığından şahıs bırakıldı” denildi.

 

Eski kocasının tehdit ve hakaretlerine maruz kalan Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldırdı. Arslan, kararın süresi bittikten sonra, eski kocasının tehditlerine devam etmesi üzerine 18 Ekim 2018 tarihinde aynı mahkemeden 1 ay daha uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak eski koca, tehditlerine ve hakaretlerine devam etti. Arslan, bir kez daha aynı mahkemeye başvurarak 6 ay süreyle uzaklaştırma kararı talebinde bulundu.

 

Mahkeme, 8 Ocak’ta koruma tedbirinin 6 ay süreyle uzatılmasına karar verdi. Dosyadaki belgelere göre, koruma kararı süresi devam ederken 20 Ocak 2019 tarihinde eski koca Özalpay bir kez daha Arslan’ın yaşadığı evinin önüne giderek tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine Arslan, 155’i aradı. Şikâyet üzerine olay yerine gelen polisler tutanak tuttu. Başlatılan soruşturma kapsamında Odunpazarı Polis Merkezi Amirliği’nde tarafların ifadelerine başvuruldu.

 

Arslan, Özalpay hakkında şikâyetçi oldu. Özalpay da ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Ben de eşim hakkında iftirada bulunduğu için, kolluk kuvvetlerine yalan beyanda bulunduğu için davacı ve şikâyetçiyim” dedi. 20 Ocak tarihli eylemi nedeniyle Özalpay, ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararını ihlal ettiği’ gerekçesiyle, savcılığın talimatı ile gözaltına alındı. Alpay ifadesi alındıktan sonra aynı gün serbest bırakıldı. İki polis memuru ve Özalpay’ın imzasını taşıyan ‘Serbest Bırakma Tutanağı’nda, “Şahsın gerekli incelemesi yapıldıktan sonra herhangi bir suçtan aranmadığından şahıs bırakıldı” denildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.