Eren-13'te iki terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Şırnak Bestler/Dereler bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin gri kategoride aranan Zagros Cudi kod adlı Mehdi Uysal olduğunu duyurdu.

Gündem Yayın: 30 Eylül 2021 - Perşembe - Güncelleme: 30.09.2021 13:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
389 okunma
Google News

Eren-13 Operasyonları kapsamında; Jandarma'nın Şırnak'ta Bestler/Dereler bölgesinde 22 Eylül 2021 tarihinde J-SİHA/İHA ve Hava Kuvvetleri destekli, Komando ve JÖH birliklerince gerçekleştirilen operasyonda 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmişti.  Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Şırnak bölgesinde Botan Eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve Terörden Arananlar Listesinde 500 bin TL’ye kadar ödülle “GRİ” kategoride yer alan "Zagros Cudi" kod adlı Mehdi Uysal olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada teröristin katıldığı eylemler arasında; 2015-2016 yıllarında Şırnak Merkez İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde çukur / barikat eylemlerine aktif olarak katıldığı tespit edildiği bildirildi. Bakanlık, bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlara, halk desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde devam edeceğinin mesajını verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.