Erdoğan’ın Ayasofya şifreleri! 20.53’teki konuşmadasında 3 mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay’ın Ayasofya kararının ardından 20.53’te başlayan ve yaklaşık 40 dakika süren Millete Sesleniş konuşmasında 3 önemli mesaj yer aldı.

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.07.2020 09:29:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
801 okunma
Google News

Millete Sesleniş konuşmalarında genellikle arka fonda Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Türk bayrağı bulunan Erdoğan’ın Ayasofya mesajları verdiği konuşmasında 3 vurgu öne çıktı.

 

FATİH’İN VAKFİYESİ YANSITILDI

 

Erdoğan’ın “Bugün Ayasofya, inşa edildiği tarihten itibaren defalarca şahit olduğu yeniden dirilişlerinden birini yaşıyor” dediği konuşmasında 1453’te İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya ile ilgili ifadelerinin de yer aldığı vakfiyesinden görüntüler fona yansıtıldı. İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'yı kendi mülküne katan ve bir vakıfla destekleyen Fatih Sultan Mehmet Ayasofya Camii'nin ve vakfının korunmasına ilişkin son günlerde çok konuşulan bir vakfiye yayınlamıştı. Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya ile ilgili vakfiyesinde “Camilikten çıkarırlarsa ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar” demişti.

 

O FOTOĞRAF KERİBAR’A AİT

 

Erdoğan’ın konuşması sırasında arkasında bir de dev Ayasofya fotoğrafı konuldu. 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü sanat/fotoğraf alanında kazanan İzzet Keribar’a ait Ayasofya fotoğrafı, 2010 yılında çekildi. Usta bir fotoğraf sanatçısı olan 84 yaşındaki Keribar’ın çektiği Ayasofya fotoğrafında caminin içi tüm ihtişamıyla görülebiliyor.

 

AYASOFYA BESTESİYLE MESAJ

 

Erdoğan’ın konuşmasının ardından ise ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun Ayasofya için hazırladığı özel bestenin çalınması dikkat çekti. Sanatçı, Ayasofya’nın dünden bugüne hikayesini anlattığı bestesinde Türk ve batı müziği enstrümanlarını kullandı. Uğurlu'nun Ayasofya bestesi “Dünya Başkenti İstanbul” isimli albümünde de yer aldı. Ünlü Türk piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Ayasofya kompozisyonu için hazırladığı özel klibi de müzikseverlerle paylaşmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.