Erdoğan'ın avukatlarından Ali Babacan hamlesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatları, parti kurma hazırlığında olan eski bakanlar Ali Babacan, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay'ın avukatlığından istifa etti.

Gündem Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 09:29:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1008 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan'ın müşteki olarak yargılandığı davada Erdoğan'ın avukatları eski bakanlar Ali Babacan, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay'ın avukatlığından istifa etti.

 

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Başbakanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin olduğu devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarının dinlenmesi davasına bakıyordu. Heyet, Şubat 2018'de 24 sanığa 10 yıl 6 ay ile 63 yıl 9 ay arasında değişen çeşitli miktarlarda hapis cezası verdi. Bu davanın müştekileri arasında Erdoğan'ın yanı sıra eski bakanlar Sadullah Ergin, Ali Babacan ve Beşir Atalay da yer alıyordu. Bu üç bakanın avukatlığını Erdoğan'ın avukatları üstlenmişti.

 

Babacan, Ergin ve Atalay'ın yeni parti kurmak için AK Parti'den istifa etmeleri üzerine dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

 

MAHKEMEYE DİLEKÇE VERDİLER

 

Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, dosyanın şu an bulunduğu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi'ne dilekçe verdi. "Mesleki olarak gördüğüm lüzum üzerine katılan vekilliğinden çekiliyorum" denilen dilekçede, istifa kararının eski bakanlara tebliğ edilmesi de istendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.