Erdoğan: 'Bana Patriot vermezseniz...'

Türkiye’nin S-400 alımı karşısında ABDnin tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bana Patriot vermezseniz, savunma noktasında benim bir başka ülkeden alacağım herhangi bir savunma sistemine müdahale edemezsiniz" dedi.

Gündem Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 10:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
439 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmeleri için gittiği New York'ta, CBS televizyon kanalına verdiği mülakatın tamamı dün yayınlandı.

"ABD’nin Afganistan’dan ayrılmasının bölgeyi daha emniyetsiz hale getirdiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Erdoğan, "20 yıldır Amerika'nın burada kalışıyla bölge güvenli bir hale gelmedi ki. Tam aksine, ciddi manada kan kaybetti" yanıtını verdi. Kabil Havalimanı'nın korunması teklifi geldiğinde Brüksel’de ABD Başkanı Joe Biden'la yaptıkları konuşmada, lojistik desteğin yanında silah ve mühimmatların kendilerin devredilmesini talep ettiklerini, ancak bunların tamamının "Taliban'a verildiğini" söyleyen Erdoğan, "Şu anda da Taliban orada Amerika'nın silahlarıyla hareket ediyor" dedi.

ABD'nin PYD'ye silah desteği verdiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz bazı şeylere de alıştık. Öncelikle PKK/YPG/PYD terör örgütlerine bu tür silah desteklerinin verilmemesi gerekir" diye konuştu. Türkiye’nin S-400 alımı karşısında ABD'nin tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bana Patriot vermezseniz, savunma noktasında benim bir başka ülkeden alacağım herhangi bir savunma sistemine müdahale edemezsiniz" dedi.

Taliban yönetimindeki Afganistan'da kadın haklarının durumunu değerlendiren Erdoğan, "Türkiye’nin kadına bakışı bellidir. Bizde kadın eğitimde, sağlıkta, adalette, yargıda vardır, hayatın her yerinde vardır. Orada da aynı şekilde kadının hayatın her yerinde olmasını arzu ederiz" ifadelerini kullandı.

"Mevcut durumda Taliban'la çalışmak istemiyorsunuz gibi görünüyor" ifadesi üzerine Erdoğan, "Bu saydığım konular kabul edilirse yaparız ama kabul edilmezse yapamayız" yanıtını verdi. Erdoğan, Afganistan'dan göç konusuna ilişkin de "Açık söylüyorum, bizim kapımız da yol geçen hanı değildir" mesajını verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.