En fazla proje başvuru ödülü yine BUÜ’nün

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) bu yıl 10.’sunu düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda en fazla proje başvuru ödülü bir kez daha Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) oldu.

Yayın: 18 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 18.10.2021 14:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
409 okunma
Google News

Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler Teması ile bu yıl10.’su gerçekleştirilen OİB Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na en fazla proje başvurusu yapan BUÜ, Yarışma Jürisi tarafından özel ödüle layık görüldü. 16’sı yurt dışından olmak üzere 104 farklı üniversiteden 383 proje başvurusunun yapıldığı yarışmaya toplam 37proje ile katılan BUÜ’ye Jüri Özel Ödülü verildi.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması canlı yayınında OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Yeşilova,ödülü sembolik olarak Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a takdim etti. Yarışmaya her geçen gün ilginin arttığına işaret eden Ali İhsan Yeşilova, “Bu ilgi Otomotiv İhracatçıları Birliği olarak bizleri hem mutlu ediyor, hem de geleceğe olan inancımızı arttırıyor. Uludağ Üniversitesi ilk günden beri bu yarışmalara çok yakın ilgi gösterdi ve bizleri destekledi. Önceki yıl da 17 proje ile en fazla başvuru yapan üniversite ödülünü almaya hak kazanmıştınız ve ödülünüzü maalesef yine bu ekranlardan sizinle paylaşmak zorunda kalmıştık. Üniversitemiz, bu yıl çok daha güzel bir başarıya imza attı. Bu 383 projenin neredeyse yüzde 10’unu yani 37 projeyi yarışmaya göndererek, gerçekten takdire şayan çok önemli bir başarı elde etti. Hatta ilk 10 içerisinde yer alan projelerden 2 tanesi de yine Üniversitemize ait. Bu başarıdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum ve başarınızın devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Ali İhsan Yeşilova, ilk fırsatta Üniversiteyi ziyaret edip ödülü Rektör Kılavuz’a doğrudan takdim edeceğinin sözünü verdi.Kendisinin de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olması dolayısıyla elde edilen başarıdan dolayı ayrıca mutlu olduğunu aktaran Yeşilova, başarıda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, böylesine teşvik edici ödüller kazanmanın kendilerindeki heyecanı ve azmi daha da arttırdığının altını çizdi. Her geçen yıl daha fazla proje ile yarışmaya katılmak için gayret gösterdiklerini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Toplam 37 proje ile yarışmaya katıldık. Bu projeler arasından 2’si son 10 proje arasında yer aldı. Öğleden sonraki sunumlarda da bu arkadaşlarımız projelerini anlatacaklar. Finale kalan 10 projenin sahibini tebrik ediyoruz. Temennimiz tabii ki bizim arkadaşlarımızın derece almasıdır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.