Emekliye ikramiye müjdesi! Zamlı verilecek

Emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika müjdesini dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyelerine enflasyon oranın artış yapılacağı sinyalini vermişti. Söz konusu açıklamanın ardından internet üzerinden 'emekli bayram ikramiyeleri ne kadar olacak?' 'emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek?' sorgulamaları hız kazandı. Peki kim ne kadar alacak?

Ekonomi Yayın: 12 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.04.2021 12:24:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1530 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli ikramiye müjdesi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirirken, konuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini Mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de Temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul eden Erdoğan, yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlattı.




EMEKLİ İKRAMİYELERİNE İYİLEŞTİRME

 

Salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkartarak hiçbir vatandaşın mağdur duruma düşmemesini sağladıklarını ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde emekli maaşlarının 66 liradan başladığını hatırlatarak, emeklilerin bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahip olduğunu, bunu da yeterli görmediklerini, ülkenin imkanlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlandıklarını söyledi.

 

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, ikramiyelere enflasyon oranında artış yapılacak olmasından dolayı bütün emekliler adına Başkan Erdoğan'a teşekkür etti. .

Artışın geçmişe dönük işletilmesini talep eden Ergün, "İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren aylıklara 6 ayda bir yapılan zam ikramiyeye de uygulansın. İlk 6 ayda bayram öncesinde ödenecek ikramiye bin 545 lira olsun" dedi.

 

 

Kaynak: Sabah

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.