Efsane güreşçi Bursa'da koronavirüse yenildi

Güreş camiasının önemli isimlerinden Reşit Karabacak, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Yayın: 19 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 19.11.2020 11:39:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
848 okunma
Google News

Türk güreşine yaşattığı başarılarla damga vuran camianın önemli isimlerinden Reşit Karabacak, 66. yaşında hayata veda etti. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden Karabacak, bugün Bursa'da kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Reşit Karabacak'ın vefatı için Türkiye Güreş Federasyonu şu açıklamayı yaptı:
 

"Minderde kazandığı başarılarla Türkiye'ye büyük mutluluk yaşatan Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Reşit Karabacak'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi sevenleri, yakınlarına ve güreş camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz."

 

Güreşe 19 yaşında başlayan Karabacak, Balkan birinciliği, Akdeniz ve Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra dünya şampiyonasında da aldığı başarılarla Türk bayrağını dalgalandırmıştı.

 

Korona virüs tedavisi sonrası kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden şampiyon güreşçinin naaşı, bugün ikindi namazına müteakip Bursa Merkez Dikkaldırım Merkezli Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

 

Reşit Karabacak kimdir?

 

1954 yılında Erzurum' da dünyaya geldi. 1973 yılında İzmir Tekel Spor Kulübünde güreşe başladı. Bursa Tofaş SAS güreş Kulübünde güreş yapmaya devam etti. Karabacak, sporu bıraktıktan sonra Güreş Milli Takımı antrenörü olarak görev yaptı. 

 

Karabacak, ilk şampiyonluğunu da güreşe başladıktan bir yıl sonra serbest stilde Balkan birinciliği ile elde etti. Sonrasında Akdeniz ve Avrupa şampiyonu olan Karabacak, dünya şampiyonalarında da elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gururu oldu.

 

Karabacak, sporu bıraktıktan sonra Güreş Milli Takımı antrenörü olarak görev yaptı.

 

Bir süre önce COVID-19 hastalığına yakalanan Karabacak, kalp krizi geçirdi. Durumu günden güne ağırlaşan şampiyon güreşçi vefat etti. Federasyondan Reşit Karabacak için başsağlığı mesajı da yayımlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.