Dünyanın en kısa erkeğiydi! Hayatını kaybetti

Dünyada en küçük boylu erkek olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Nepalli Khagendra Thapa Magar 28 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya Yayın: 18 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.01.2020 17:00:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
878 okunma
Google News

2010 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın en kısa boylu yaşayan erkek genci" olarak giren Nepalli Khagendra Thapa Magar, zatürre tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

67 santimetre boyundaki Thapa Magar 2010 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyanın en kısa boylu yaşayan erkek genci" olarak girmiş, yaşı ilerleyince de bu unvanı, "Dünyanın en kısa boylu hareket edebilen erkeği" olarak yeniden tanımlanmıştı. Thapa Magar'ın babası Dhan Maya, Guinness Rekorlar Kitabı'na yaptığı açıklamada, çocuklarının farklı olduğunu doğduktan hemen sonra hissettiklerini belirterek, "Doğduğunda o kadar küçüktü ki, avuca sığıyordu ve onu yıkamak çok zordu, çünkü çok küçüktü" dedi. Thapa Magar'ın kendinden küçük kardeşinin boyu ise standart ölçüde.

 

Khagendra Thapa Magar'dan 8 santimetre daha kısa olan 59 santimetre uzunluğundaki Filipinli Junrey Balawing ise halen 27 yaşında ve Filipinler'de yaşıyor. Balawing, Thapa Magar gibi hareket edemediği için Guinness'de "Dünyanın en kısa hareketsiz erkeği" olarak yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.