Dünyada bir ilk! Gönüllülere koronavirüs bulaştıracaklar

İngiltere'de dünyada ilk defa uygulanacak bir bilimsel çalışmaya imza atacak. Klinik denemelerde genç gönüllülere koronavirüs bulaştırılacak. Bu çarpıcı araştırma Kovid-19 aşı ve ilaçlarıyla ilgili çalışmalarda daha verimli veri toplamak amacıyla gerçekleştirilecek.

Dünya Yayın: 18 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.02.2021 11:53:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1251 okunma
Google News

İngiltere'de yapılacak klinik denemelerde, koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığına karşı kullanılan ilaçları ve aşıları denemek amacıyla genç gönüllülere virüs bulaştırılacak. İngiltere, böyle bir uygulama başlatan ilk ülke olacak.

 

Virüs bulaştırma konusunda etik onayı alan ve 18-30 yaş arası 90 gönüllüyü içeren araştırma önümüzdeki haftalarda başlayacak.

 

Gönüllü denekler, sağlık uzmanlarının gözetiminde koronavirüse maruz kalacak.

 

İngiltere'de Kovid aşısı yapılanların sayısı 15 milyonu aştı.

 

Sıtma, tifo, kolera ve grip gibi hastalıklara karşı tedavi geliştirmek amacıyla, bu hastalıklara neden olan virüs veya bakterilerin kasıtlı olarak bulaştırılması yöntemi daha önce de kullanılmıştı.

 

Araştırmacılar, ne miktarda koronavirüsün enfeksiyona yol açtığını ve bağışıklık sisteminin ne şekilde tepki verdiğini inceleyecek.

 

Bu şekilde doktorlar Kovid-19 hastalığı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olacak ve bu bilgi hastalığa karşı aşı ve tedavi geliştirilmesinde kullanılacak.

 

Klinik denemeler; İngiltere hükümetinin Aşı Görev Gücü, Imperial College üniversitesi, Royal Free Hastanesi ve kasıtlı virüs bulaştırma modelleri geliştiren hVIVO adlı şirket tarafından yürütülecek.

 

Aşı Görev Gücü'nden Clive Dix, "İngiltere için bir miktar güvenli ve etkili aşıyı garanti altına almış olsak da Kovid-19'a karşı yeni aşı ve ilaçları geliştirmeye devam etmek gerekiyor" dedi ve ekledi:

 

"Bu denemeler sayesinde virüsün nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olacağız ve hangi aşıların enfeksiyonu en iyi şekilde önleyebileceğini anlayabileceğiz."

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.