Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Alarm

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 347’ye çıktı.

Dünya Yayın: 22 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 22.02.2020 14:59:37
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
1029 okunma
Google News

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NCH) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 397 yeni vaka tespit edilerek, toplam koronavirüs bulaşan kişilerin sayısı 11 bin 477’sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288’e yükseldi.

 

Devlet televizyonunda yayınlanan görüntüler ise büyük paniğe yol açtı. Gündeme bomba gibi düşen bir haber de Güney Kore'den geldi. Ülkede koronavirüsün görüldüğü kişilerin neredeyse hepsinin tarikat üyesi olması tartışma yarattı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros, Twitter’dan virüs ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Tedros, tüm ülkelerin virüs ile mücadelede aktif rol alması çağrısında bulundu. Afrika’da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye yapılan yardımlara yönelik açıklamalarda da bulunan Tedros, ikinci aşamada 19 ülkeye virüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.