Dünya’nın en hızlısı olacak! Teslim tarihi verildi

Yayın: 20 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 20.05.2021 15:00:13
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
737 okunma
Google News

Elektrikli otomobil üreticisi Teslanın Model S Plaid için teslim tarihi verdi. CEO Musk, aracın 0dan 100 kilometre hıza 2 saniyenin altında ulaştığını söyledi. Bu veriler Model S Plaidi üretim bandından çıkan en hızlı araç haline getiriyor.

Teslanın CEOsu Elon Musk, duyurularını Twitterdan yapmaya devam ediyor.

CEO Musk son olarak elektrikli otomobil Model S Plaidin fabrika teslim tarihini açıkladı. Muskın açıklamasına göre Model S Plaid için 3 Haziran tarihinde teslim etkinliği düzenlenecek.

Teslanın şirket içi verilerine göre 620 kilometreden fazla menzile sahip olan Model S Plaid 0dan 100 kilometre hıza 1.99 saniyede ulaşıyor. Bu veriler Tesla Model S Plaidi dünyanın hızlı seri üretim aracı yapıyor. Aracın maksimum hızı da 320 kilometre olarak açıklandı.

Model S Plaidin fiyatı 119 bin 990 dolardan başlıyor. Aracın Plaid+ modelinde ise başlangıç fiyatı 149 bin 990.

Otomobilde 1020 beygir gücü bulunuyor. Ayrıca Model Sin Longe Range versiyonundan farklı olarak bu otomobilde üç motor bulunuyor.

Özel üretim ve konsept araçlar arasında 2 saniyenin altı daha önce de görülmüştü ancak söz konusu modellerin hiçbiri seri üretimde değildi.

Fiyatı daha pahalı olan Model S Plaid+ın ise menzili 800 kilometrenin üzerine çıkıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.