Düğmeye basıldı! 24 ilde 'Silici -2' operasyonu

Cumhuriyet tarihinin en büyük akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı operasyonunda ikinci dalga başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri "SİLİCİ 2" adı verilen operasyon kapsamında 122 adreste arama başlattı. Operasyon kapsamında 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 09:10:02
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1018 okunma
Google News

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul merkezli 26.02.2021 tarihinde 36 ilde eş zamanlı, akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik “SİLİCİ 2” operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda 157 akaryakıt istasyonunda toplam 196 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği, silinen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyar TL olduğu tespit edildi. Operasyonda bilişim sistemleri yoluyla kamu kurumlarını zarara uğrattığı tespit edilen 120 şüpheli gözaltına alındı.

 

Kaçakçıların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) bayi lisansı alarak akaryakıt istasyonlarını açtığı, bu akaryakıt istasyonlarında akaryakıt satış verisi silerek büyük karlar elde ettiği sonrasında ise izlerini kaybettirmek için belli sürelerle EPDK lisanslarını iptal ettikleri şeklinde bir yöntem kullandıkları KOM Birimlerince belirlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.