Dolar, Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da bir araya gelmesinin ardından dolar ve euro güne yatay seyirle başladı.

Ekonomi Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 09:55:14
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
905 okunma
Google News

Dolar/TL, 5,76 seviyesinde yer alıyor. Euro/TL ise 6,33'ten işlem görüyor.

 

Beyaz Saray'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ortak açıklama yaptı. Erdoğan, "Köklü müttefiklik bağımıza uygun bir şekilde ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmakta kararlıyız" ifadelerini kullanırken; Trump ise görüşmeyi 'harika ve verimli' olarak tanımladı.

 

Uzmanlar, Erdoğan ve Trump'ın açıklamaları ile Graham'ın adımı birlikte değerlendirildiğinde, Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ve ticari ilişkiler konusundaki iyimserliğin arttığını söyledi.

 

Fed Başkanı Powell ise, Kongre'deki konuşmasında, enflasyon ve istihdamdaki pozitif görünüme vurgu yaparken, faiz indirimleri ve diğer alınan para politikası kararlarının etkilerini takip edeceklerini bildirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.