Deniz Baykal'dan hükümete sürpriz destek!

İktidar ile muhalefet arasında tartışmalara neden olan Libya tezkeresi konusunda CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, hükümete destek verdi. Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Siyaset Yayın: 10 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 10.01.2020 10:20:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1549 okunma
Google News

Türk askerinin Libya'da bulunmasının önünü açan Libya tezkeresi Meclis'te AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi. Oylamaya katılan CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi milletvekilleri hayır oyu verdi. Bir dönem CHP'de genel başkanlık görevini yürüten şuan Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal'dan partisinin aksine sürpriz bir destek geldi. Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

 

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu'na konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Baykal, partisinin aksine Libya tezkeresi konusunda hükümete destek verdi. Baykal, söz konusu haberde şu ifadeleri kullandı:

 

"EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM"

 

"Libya, paranın ötesinde Amerika'nın ambargo koyduğu bir ülkeye ambargoyu deldi. Kaddafi müthiş bir yiğitlik yaptı. Buna tanık olmuş biri olarak yıllar sonra NATO'nun Libya'ya operasyon yapmasını ve Türkiye'nin oradaki konumunu izlerken müthiş üzüntü duydum. NATO yukarıdan Libya'yı bombalarken Kaddafi onun bunun ayakları altında kalmış görüntülerini izlerken içim nasıl acıdı anlatamam size. Siyasetin ne kadar acımasız ne kadar vahşi bir şey olduğunu orada bir kez daha anlamış oldum. İnşallah Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı. Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.