Davutoğlu'nun partisinin ismiyle ilgili AK Partililer'den ilk yorum

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin isminin 'Yaşam ve Adalet Partisi' olacağı iddiaları sonrası AK Partili vekiller açıklama yaptı. Parti ismine tepki gösteren vekiller, "AK Parti'nin çakması olmuş", "HAP yapsalardı" şeklinde tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 12:49:13
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
926 okunma
Google News

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Aralık ayı içerisinde kurulması beklenen yeni partisinin isminin "Yaşam ve Adalet Partisi (YAP)" olabileceği iddia edildi. İddia sonrası AK Partili vekiller isimle ilgili tepkilerini dile getirdi.

 

"ÇAKMASI OLMUŞ"

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AK Parti kulislerinde parti isminin nasıl karşılandığını yazdı. "AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, 'AK Parti'nin çakması olmuş' oldu" diyen Selvi, "İçlerinde "HAP yapsalardı, 'Hak ve Adalet Partisi' olurdu' diyen de çıktı" dedi.

 

VEKİLLER İSMİ BEĞENMEDİ

 

Selvi'nin "Meclis kulisinde konuşulanlar" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: AK Parti milletvekilleri Davutoğlu'nun partisiyle pek ilgili gözükmediler. Yorumların ağırlığı, Davutoğlu partisinin ölü doğduğu ve ismin güzel olmadığı yönündeydi. Gerçi o ismin kesin olmadığı parti isminin bugün belirleneceği ortaya çıktı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.